Descriere
Branza feta este acel tip de telemea realizata din lapte de oaie sau de capra, uneori chiar dintr-o combinatie din aceste doua tipuri de lapte. Acest tip de branza se face remarcat nu numai prin gustul deosebit, ci si datorita efectelor benefice pe care le are pentru sanatate. Evident, ne referim strict la retetele ce urmeaza reteta traditionala, sunt naturale si nu la unele variante din comert, ce contin pe eticheta, uleiuri vegetale si alte ingrediente ce nu se regasesc in reteta traditionala.
Branza feta are un gust usor astringent, este lipsita de gaurele si nu are un invelis mai gros. Branza feta traditionala este facuta din lapte de oaie si, daca acesta este combinat cu cel de capra, laptele de capra nu are voie sa fie prezent intr-o cantitate mai mare de 30%.
Ciubotaru Ioan (proprietar verificat) –
Foarte buna! Merge pusă într-o salata greceasca!
Mishu Gf –
Super brânză! Merge fain cu fructe!