Descriere
Un beneficiu important al consumului de rosii il reprezinta stimularea hormonului numit leptina, care regleaza apetitul. Consumul de rosii mentine sanatatea pielii si a parului, ajuta la imbunatatirea vederii, la intarirea oaselor, la reglarea nivelului glicemiei in sange si a metabolismului, a nivelului de colesterol bun, ajuta organismul in procesul de detoxifiere. Rosiile sunt un protector cardiovascular, sunt anticancerigene, previn deteriorarea AND-ului si incetinesc procesul de imbatranire. Toate aceste calitati se datoreaza si continutului ridicat de licopen prezent in rosii, un pigment carotenoid, pentru care sunt renumite. Licopenul este un antioxidant puternic care protejeaza celulele de stresul oxidativ si intareste membranele celulare. Astfel, el anihileaza oxigenul atomic cat si radicalii peroxid si protejeaza stratul lipidic al celulelor. Fata de alte fructe si legume rosii, rosiile contin licopen in cantitate de 300-400 mg/kg.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.