Mastic 5g

16,00 lei

Categorie:

Descriere

Masticul   este lacrima Chios, cunoscuta in intreaga lume pentru gustul sau unic, dar si pentru proprietatile sale medicinale, recent aprobate de UE.

De-a lungul istoriei, masticul a fost folosit în primul rând în bucătărie. Dar nu numai. Hippocrate, cel care face și prima mențiune a „lacrimilor”, folosea masticul pentru a preveni problemele digestive, răcelile și pentru împrospătarea respirației. Și nu a fost singurul, pentru că mai toate civilizațiile din zonă au folosit masticul pe post de „gumă Orbit”. Și nu e de mirare. Atunci când sunt mestecate, cristalele de mastic se transformă într-o gumă albă, care, deși amară la început, devine răcoritoare și cu un gust de pin și cedru.

În Grecia, masticul este folosit la prepararea unui desert foarte popular numit „submarin”, care obișnuia să nu lipsească de la masa oricărui grec. Acesta constă într-o lingură de „vanilie” servită într-un pahar cu apă. Doar că vanilia nu este vanilie, ci un soi de șerbet de mastic.

Începând cu secolele XVII-XVIII, masticul a început să fie folosit și pentru prepararea mastiha, un lichior dulce servit la mai toate tavernele din Grecia.

Masticul mai este folosit și la înghețată, prăjituri, în faimoasele „Turkish delight”, în sosuri, pentru condimentare, conservat legume și în supe sau în gemuri. În Egipt, masticul este folosit în preparate de pui, rață, iepure sau pește, adesea în combinație cu cardamomul.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mastic 5g”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post comment