Termeni și condiții

Site-ul greekmarket.ro, este proprietatea MASLINI KALAMATA SRL având sediul în Comuna Cândești, județul Neamț, cu datele de identificare: RO 33065308
și Nr. Teg. Com.: J27/246/2014. Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atenție a acestora. Ne asumăm dreptul de a modifica aceste prevederi fără o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasită accesând aceasta pagină, numita “Termeni și condiții”.

Următoarele acte normative stau la baza funcționării acestui magazin online:
– OG nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor
– OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii
– Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementarilor cu legislația europeana privind protecția consumatorilor
– Legea 365/2002 privind comerțul electronic

MASLINI KALAMATA SRL garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul greekmarket.ro și nu îi conferă dreptul de a descarca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice alta manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei MASLINI KALAMATA SRL fără acordul prealabil în scris al acesteia. Dreptul de a crea o legatură web (link) către greekmarket.ro este limitat, neexclusiv și revocabil, și este acordat atât timp cât nu aduce neajunsuri de orice fel pentru MASLINI KALAMATA SRL, numai după obținerea în scris sau prin email a acordului nostru.

Definiții
Vânzător – MASLINI KALAMATA SRL. 
Cumpărător – persoană fizică / persoană juridică sau orice entitate juridică care efectuează o Comanda.
Client – persoană fizică / persoană juridică care are sau obține acces la conținut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către Vânzător.
Utilizator – orice persoană fizică / persoană juridică înregistrată pe Site care și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni și Condiții
Produse și Servicii – orice produs sau serviciu menționat în Comandă, care urmează a fi furnizat de către Vânzător Clientului
Site – domeniul www.greekmarket.ro și subdomeniile acestuia.
Comandă – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului, intenția sa de a achiziționa Produse și Servicii de pe Site.

Condiții generale
Accesarea și cumpărarea produselor și serviciilor prezentate pe site-ul greekmarket.ro implică acceptarea termenilor și condițiilor prezentate.
Vânzătorul își rezervă dreptul de a efectua modificări, actualizări privind termenii și condițiile înscrise în site-ul greekmarket.ro, precum și prețul produselor, fără o notificare prealabilă și fără precizarea motivelor. De asemenea, Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica structura și interfața oricărei pagini sau sub-pagini a site-ului în orice moment.

Dreptul de proprietate intelectuală
Conținutul site-ului greekmarket.ro: imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate, este proprietatea MASLINI KALAMATA SRL sau a autorilor de drept, și este aparat de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul MASLINI KALAMATA SRL a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare. Se permite folosirea site-ului greekmarket.ro numai în limitele menționate în prezentul document.

Produsele și serviciile oferite pe site, politica de prețuri
MASLINI KALAMATA SRL își rezervă dreptul de a-și selecta clienții. Produsele comercializate prin intermediul greekmarket.ro sunt în ambalajul original al producătorului și în momentul livrării sunt însoțite de factură fiscală, conform legislației în vigoare. Produsele și serviciile sunt oferite în condițiile respectării prevederilor prezentului document și în limita stocului disponibil. 
Prețurile prezentate includ toate taxele aplicabile și nu includ cheltuielile de livrare, în afara cazului în care se specifică în mod expres pe site. 
Conținutul greekmarket.ro (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este alcătuit colaborând și cu reprezentanții producătorilor. Din acest motiv, MASLINI KALAMATA SRL nu își asumă responsabilitatea pentru descrierile și specificațiile produselor afișate în site-ul greekmarket.ro, acestea fiind puse la dispoziția noastră de către reprezentanții fiecărei mărci, sau de către importatorii agreați de aceștia. MASLINI KALAMATA SRL și partenerii săi își rezervă dreptul să modifice specificațiile tehnice ale produselor fără o notificare prealabilă.

Plata produselor
Plata produselor comandate de pe site-ul greekmarket.ro se poate efectua cu cardul în pagina de comandă.

Livrarea produselor
Livrarea produselor se face oriunde in tara (Romania), prin intermediul firmei de curierat rapid FAN Courier.
TERMENUL de LIVRARE al produselor este cuprins intre 2 si 3 zile lucratoare. Pentru a vedea in cat timp ajunge un produs la dvs. verificati termenul de livrare cu un reprezentant al greekmarket.ro.
Costurile de livrare sunt calculate în pagina de comandă, în funcție de destinație.
Clientul va fi contactat telefonic de catre firma de curierat.
Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna. Factura constituie contractul de vanzare/cumparare conform legislatiei romane in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul ca a primit produsul (produsele) care este (sunt) conform cu comanda si cu nevoile acestuia.
MASLINI KALAMATA SRL isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente, care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.
Prin finalizarea Comenzii Clientul/Cumparatorul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar acesta fiind singurul care suporta consecintele acestor erori (Comanda intarziata, transmisa gresit etc). greekmarket.ro nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare.Livrarea produselor se face doar pe teritoriul României.

Returnarea produselor
In conformitate cu ordonanta O.U.G. nr. 34/2014, orice client are dreptul de a returna produsul cumparat, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului. Conform OUG 34/2014, produsele alimentare si cosmetice constituie produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid si sunt exceptate de la dreptul de retragere. 

Daca in comanda ta gasesti produse expirate sau produse care nu au fost comandate de tine si au ajuns din greseala la tine, atunci RETURUL este permis si costul returnarii/schimbului produsului va fi suportat de noi. In cazul in care aceasta situatie apare, te rugam sa ne anunti telefonic la numarul afisat pe site sau prin email la comenzi@greekmarket.ro. In cazul in care nu mai doresti produsul comandat, atunci banii iti vor fi returnati in 14 zile de la primirea returului.

Comentariile utilizatorilor pe site
Utilizatorii care acceseaza site-ul greekmarket.ro pot face comentarii la adresa produselor oferite, care pot fi publicate pe site dupa o aprobare prealabila. MASLINI KALAMATA SRL isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a nu publica pe site comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care tulbura in vreun un fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contine virusi, texte reprezentand mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.
MASLINI KALAMATA SRL nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicari electronice, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site, conform articolelor din acest document. In cazul trimiterii unor informatii, altele decat cele legate de procesul de cumpare/vanzare a unor produse, se considera ca utilizatorul confera societatii MASLINI KALAMATA SRL si partenerilor acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum si dreptul de a o distribui prin orice mijloc media oriunde.
Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il transmite prin orice modalitate pentru a fi publicat pe site sau nu, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii nici unei alte persoane.

Calitatea serviciilor de hosting, link-urile catre alte site-uri, erori de functionare
Site-ul greekmarket.ro este gazduit de serverele unei terte firme. MASLINI KALAMATA SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari ale scripturilor programate. MASLINI KALAMATA SRL nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului greekmarket.ro.

Confidentialitate
greekmarket.ro va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile legale.
Datele personale pe care le completati in formularele de comanda se folosesc numai in scopul livrarii produselor comandate. Preluarea comenzilor se face prin intermediul paginii de internet, doar in cazuri exceptionale sa preiau prin e-mail sau telefon.

Dispozitii finale
Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe greekmarket.ro si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.
In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele parti. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii de Utilizare a site-ului greekmarket.ro, clientul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a site-ului.